Canon LEGRIA mini’yi tanıttı

Canon görüntüleme tutkularını açığa çıkarmaları ve paylaşmaları için kullanıcılarına benzersiz bir esneklik ve özgürlük sunan yeni dijital kamera modeli LEGRIA mini’yi tanıttı. Bu yeni model, günümüzde bir hayli popüler hale gelen video çekimler aracılığıyla kendini ifade etme trendine yepyeni bir boyut kazandırıyor.

MOBIL Hit: 1118 / Yorum: 0 / 12 Ağustos 2013 13:58
Canon LEGRIA mini’yi tanıttı
-A +A

LEGRIA mini ve ifade gücü göz önünde tutularak tasarlandı; ister hobilerinizi kaydedin, ister bir yolculuğu alternatif bir perspektiften kayda alın, isterseniz video bloğunuz için ilginç bir içerik hazırlayın.

LEGRIA mini; ultra geniş açılı bir Canon lensi, çok işlevli değişken açılı LCD ekranı ve yerleşik standı özelliklerini, birinci sınıf HD video görüntüleme sistemi ve sorunsuz Wi-Fi bağlantısıyla birleştiriyor. Tüm bu özellikleriyle LEGRIA mini, kulanıcılarına hikayelerini anlatmanın ve paylaşmanın yepyeni bir yolunu sunuyor.

Yeni bir perspektiften çekim yapın

LEGRIA mini’nin yenilikçi tasarımı, kullanıcılara hikayelerini anlatacakları ve tutkuları paylaşacakları farklı açıları keşfetme özgürlüğünü veriyor. Bu model siyah, gümüş ve beyaz renk seçeneklerinde sunulan, portatif ve hafif biçimiyle klasik kamera tasarımlarından farklı. Yerleşik standı sayesinde, elinizde tutmadan kayıt yapmanız için size daha fazla esneklik sunduğu gibi kullanıcının kamera arkasından kamera önüne geçip sahnenin bir parçası olmasına imkan tanıyor. Hobi ve eğlence uğraşlarınız hayat buluyor; örneğin gezileriniz yol filmlerine veya bir yemek pişirme seansınız videolu aşçılık dersine dönüşebiliyor.

LEGRIA mini, kolay kadrajlama için 160° Full HD video ve 170° fotoğraf çekimi yapabilen Canon tasarımlı bir ultra geniş açılı f/2.8 lensiyle kullanıcıların kendilerini çevreleyen dünyadan çok daha fazlasını yakalamalarını sağlıyor. Daha klasik bir tarzda video çekmek isteyenlerin tek yapması gereken kapasitif LCD ekrana dokunarak görüş alanını 71° yakın plan açısına getirmek.

Yenilikçi değişken açılı 6,8cm (2,7”) LCD dokunmatik ekran, arkaya veya konuya doğru çevrilebiliyor ve böylece kullanıcılar farklı çekim ve izleme seçenekleri ve stilleri elde edebiliyor. Örneğin, ekran öne bakacak şekilde çevrilip, kullanıcının kendini düzgün bir şekilde kaydetmesi sağlanabilip ekran kapatılarak dar açı çekimleri yapılabiliyor. Kameranın döndürme algısını değiştirme sistemi de cihaz nasıl tutulursa tutulsun görüntünün her zaman doğru yönde gösterilmesini garantiler nitelikte.

Yerleşik stant, elde tutmadan çekim yapmak için ideal; cihazı 60°’ye kadar çok çeşitli açılarda destekler ve tripod kullanma ihtiyacını azaltıyor. Üstelik farklı çekim açıları da destekleniyor ve makyaj masasından çekilen bir güzellik tavsiyeleri videosunun ve dans stüdyosu zemininden çekilen bir dans figürünün çekimi için de ideal.

Her video tipi için yüksek kalitede ses kaydı

Canon’un meşhur görüntü kalitesi LEGRIA mini’nin de özünü oluşturuyor. HS Sistemi, Canon mühendisliğinin bir ürünü olan yüksek hassasiyetli arkadan aydınlatmalı 1/2,3” CMOS sensörünü, Canon’un kendi tasarımı olan en yüksek seviyede geliştirilmiş DIGIC DV 4 işleme platformuyla birleştirerek, sorunsuz ve parazitsiz fotoğraf ve videolar sunuyor. Olağanüstü düşük ışık performansıyla net ve canlı Full HD (1920 x 1080) videolar ve geniş dinamik aralık üretildiği gibi 12,8 MP’de harika fotoğraflar elde ediliyor.

LEGRIA mini aynı zamanda yerleşik stereo mikrofonuyla her video tipi için yüksek kalitede ses kaydı imkanı sunduğu için bir eğitim/öğretim videosunun çekiminde veya kalabalık bir mekanda bir konuşma kaydında en iyi sonucu veriyor. Kullanıcılar Sesli Sahne Seçme işlevinden Müzik veya Konuşma gibi seçimler yaparak bu performansı daha yüksek bir seviyeye çıkarabiliyor.

Kusursuz Wi-Fi bağlantısıyla paylaşım

Farklı cihazlar arasında ve sosyal iletişim ağlarında videolarını paylaşmak isteyenler için LEGRIA mini kamerada yerleşik Wi-Fi bağlantısı var. Bu özellik sayesinde yüksek kalitede video¹ paylaşmak mümkün. Video paylaşım yolları arasında iOS veya Android cihaz kullanıcılarının akıllı telefon veya tabletlerine yükledikleri bir uygulama aracılığıyla uzaktan çekim yapmalarını sağlayan Canlı Akış Uzaktan Kumanda özelliği de yer alıyor.

Uzaktan Tarama özelliği LEGRIA mini kamerayla çekilen fotoğraf ve videoların tabletler veya geniş ekranlı monitörler gibi diğer cihazlarda Safari veya Internet Explorer vb. gibi tarayıcılarla izlenebilmesini sağlıyor ve özel yazılım kullanma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Apple iOS cihaz sahibi kullanıcılar, bir bilgisayar kullanmaya gerek olmadan doğrudan YouTube ve Facebook gibi sosyal medya platformlarına kablosuz yükleme yapabilmek için Canon’un ücretsiz ve kullanımı kolay Movie Uploader uygulamasının sağladığı avantajdan yararlanabiliyor. Diğer tipte cihazların kullanıcıları ise Canon Image Gateway hizmetine erişerek bilgisayar kullanmadan video yüklemesi yapabilir. Kameranın DLNA destekli olması, kullanıcıların videolarını uyumlu televizyon veya bilgisayarlarda kablosuz olarak izleyebilmelerini sağlıyor.

Zaman Aşımlı Kayıt özelliği ile zamanlama ile oynama imkanı

Kullanıcıların Zaman Aşımlı Kayıt özelliği ile zamanlama ile oynayarak beş saniye ila on dakika arasında değişen entervallerde kayıt yapma seçeneğine sahip. Bu şekilde kullanıcılar, yoğun tempolu mekanların veya bir odanın yeniden dekore edilmesi gibi yavaş etkinliklerin ilginç çekimlerini yapabiliyor.

Maksimum 4x hızda kayıt kapasiteli Hızlı Çekim Video Çekim işlevi, aşçılık veya güzellik tavsiyeleri gibi eğlenceli öğretici/eğitici içeriğin oluşturulmasında yardımcı. Ağır Çekim özelliği ise ¼ ve ½ hızlarda kayıt yapabiliyor. Bu özellik, dans figürlerinin öğretilmesi için yapılan çekimler gibi, kişi çekimlerinde kullanışlı Ayrıca, görüntünün yatay yönde döndürüldüğü Ayna Görüntü Kaydetme/İzleme işlevi, kullanıcıların video çekimlerini gözden geçirerek mükemmelleştirmelerine imkan tanıyor.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Teknolojide.net tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti