Google'ın 10 yeni bombası!

Google I/O'dan beklediğimiz 10 yenilik!

BİLİM/OTOMOBİL Hit: 1267 / Yorum: 0 / 8 Mayıs 2013 14:07
Google'ın 10 yeni bombası!
-A +A

15 Mayıs ve 17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Google'ın yıllık geliştirici toplantısı Google I/O, her zaman olduğu gibi beklenen birçok büyük teknolojinin ortaya çıkmasına sahne olacak.

Google'ın her zamanki Google Glass'tan yeni cep telefonlarına veya tabletlere, yeni bir şeylerle karşımıza çıkacağından şüphemiz yok. İşte Google I/O etkinliğinden beklediklerimiz.

1. Babel

Yeni bir sohbet hizmeti olması beklenen Babel'den daha önce ekran görüntüleri ve fazlası sızmıştı. Şimdi ise sıra, onu bize tam olarak açıklayacak resmi bir tanıma geldi.

2. Yeni 7 inç'lik Nexus tablet

Nexus 7, Temmuz ayında bir senesini dolduracak. Bu süre, teknoloji dünyasında emeklilik yaşı anlamına geliyor. Başarılı tabletin uygun fiyatlı ve güçlü bir selefiyle karşılaşmaya hazır olmalıyız. Söylentiler, yeni 7 inç'lik tabletin Asus ortaklığıyla üretileceği yönünde.

3. Google Glass için iyi haberler

Google Glass'ın çıkış tarihi, teknik özellikleri gibi bilgiler ortaya çıkmış olsa da onun hakkında öğrenecek daha çok şeyimiz var. Örneğin gözlüğün sadece birkaç üçüncü parti uygulamasından haberdarız. Google'ın yeni teknolojisini I/O'da daha yakından göstermesini de bekleyebiliriz.

4. Nexus 7'nin fiyatı düşebilir

Nexus 7'nin 199 dolarlık yurtdışı fiyatı zaten yeterince düşük. Ancak yeni bir Nexus 7'nin tanıtılması, cihazın fiyatının daha da düşmesi anlamına geliyor.

5. Mobil ağ destekli Nexus 10?

Google'ın uygun fiyatlı 10 inç'lik tableti Nexus 10'un mobil ağ destekli bir sürümünün Google I/O etkinliğinde tanıtılması, tabletin hayranları tarafından uzun zamandır bekleniyor. Bunun için Google'ın, çıkalı sadece birkaç ay olan Nexus 10'un tasarımını değiştirmesi de gerekli değil.

6. iOS için Google Now ve fazlası

Bir süredir sessiz kalmayı tercih eden Google Now, iOS'a gelebileceğinin sinyallerini  Mart ayında YouTube'da görünüp kaybolan bir videoyla vermişti. Bunun dışında Google Now için yeni işlevler ve Google Now widget'ında yenilikler bekleyebiliriz.

7. Android@Home geliyor

Google'ın ilk olarak I/O 2011'de tanıştığımız ev otomasyon sistemi, bu sene tekrar karşımıza çıkabilir. Buna dair bir işaret, Android 4.2.2 güncellemesinde bulunuyor.

8. Nexus 5 veya LTE'li bir Nexus 4

Google ve LG üzerindeki ortaklık henüz sadece birkaç aylık, ancak yeni bir Nexus ile tanışacağımıza dair söylentiler şimdiden çıkmaya başladı.

Galaxy S4, HTC One ve iPhone 5 gibi rakipleriyle başa çıkmak isteyen Google'ın Nexus 4'e LTE bağlantısını eklemesi veya yepyeni bir Nexus 5 ile karşımıza çıkması olası.

9. Nexus Q, dirilebilir mi?

Google'ın beklenen ilgiyi görmeyen medya küresi, Google I/O'da sorunlarından arınarak, yeni işlevlerle bezenmiş bir biçimde bizi şaşırtabilir.

10. Android 5.0 "Key Lime Pie"

Android, sürüm numarasında ilerleme kaydetmeyeli oldukça uzun zaman oldu. Google'ın 4.0 sürümü üzerinde yoğunlaştığını düşündüğümüzde 5.0'ın tanıtılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylememiz zor.

Şu an çoğu cebin Android 4.2'ye bile geçmediğini düşündüğümüzde, Android 5.0 tanıtılsa bile onu elinize alıp kullanmanız bir miktar vakit alabilir.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Teknolojide.net tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti