iRobot, Cisco Telepresence ile AvaT 500 Video İşbirliği Robotunu Duyurdu

Kendi kendisine hareket edebilen robotik platform Cisco TelePresence’ı ihtiyaç olan yere taşıyarak görsel ve sanal işbirliğini hayata geçiriyor.

DONANIM Hit: 1288 / Yorum: 0 / 12 Ağustos 2013 10:32
iRobot, Cisco Telepresence ile AvaT 500 Video İşbirliği Robotunu Duyurdu
-A +A

Robotik teknoloji tabanlı çözüm lideri iRobot Corp.  şirketler için iRobot Ava 500 video işbirliği robotunu piyasaya sunmak için Cisco ile gerçekleştirdiği iş birliğini duyurdu.  Robot, iRobot’un otonom hareket özelliği ile Cisco’nun TelePresence’ını bir araya getiriyor. Böylece şirket dışında çalışanlar hareket halinde olunması gereken toplantı ve sunumlara katılabilecekler. Ayrıca bu yeni robot ile üretim tesisleri, laboratuarlar, müşteri hizmetleri merkezleri ve tedarik zincirindeki diğer tesislere de görsel erişim mümkün olacak.

Ava 500 ile şirket dışındaki ya da farklı bir şirket lokasyonundaki çalışan; standart bir video iş birliği sisteminin önünde otururken ofis toplantılarına veya tesis turu gibi uzaktayken mümkün olmayacak deneyimlere katılabilecek.

iRobot, Ava 500′ü oluşturmak için Ava mobil robotik platformunu Cisco’nun TelePresence EX60 kişisel video uç cihazı ile birleştirdi. Tüm dünyada binlerce çalışan tarafından kullanılan EX60 aslında bir masa üstü çözümü olarak kullanılıyor. EX60′ın 21.5 in. HD çözünürlüklü ekranının mobil robotik platformun üstüne monte edilmesi ile oluşturulan çözüm; sabit mekanları aşarak yüz yüze görüşmeyi geliştiriyor. TelePresence’ın katma değerini artıran çözüm, hareket özgürlüğü, lokasyon değişikliği imkanı ve kilometrelerce uzaktaki kullanıcıların mekanda var olmasını sağlıyor.

Cisco ile birlikte bu gelecek nesil televarlık teknolojisini iş dünyasına kazandırmaktan dolayı heyecan duyduklarını ifade eden iRobot Başkan Yardımcısı ve Remote Presence iş birimi Genel Müdürü Youssef Saleh  “iRobot hastanelere sağladığı otonom televarlık platformları ile oldukça başarılı oldu. Ava 500 ise iş dünyasında televarlık için yeni pazarları ve uygulamaları mümkün kılacak” dedi.

Cisco Cisco İşbirliği Çözümleri Bölge Satış Direktörü Vedat Tüfekçi “Cisco Telepresence teknolojisi sizi, bir yerden alıp başka bir yere götürüyor, irobot teknolojisi ile entegre edildiğinde, sadece oraya götürmekle kalmıyor, aynı zamanda orada gezdiriyor da. Telepresence’a mobilite kazandırmış oluyor ve uzaktan çalışma ortamına katılmayı mobil hale getiriyor. PC ve tablet yazılım çözümlerinden, Telepresence odalarına kadar, diğer tüm Cisco Telepresence ürünleri ile  aynı altyapıyı kullanması da, tam entegrasyonu sağlıyor” dedi.

Nasıl Çalışıyor

Ava 500′ü uzak lokasyondaki kullanıcı programlayacak ve kontrol edecek.

Kullanıcı iPad®  ara yüzündeki harita üzerinden bir oda veya çalışan ismine dokunarak varış yerini seçecek. O an uygun olan bir robot kullanıcıyı istediği yere “götürmek” için etkinleşecek.  Kullanıcı isterse “gizli” konumda – ekran boş görünür- isterse  “açık” konumda- kullanıcının yüzü ekranda görünür-  şarj noktasından seçtiği noktaya gidebilecek.” Açık” moda kullanıcı hem gördüğü hem de karşı taraftan görüldüğü için koridorda kısa bir sohbet için durabilecek. Oturum tamamlandığında Ava 500 otomatik olarak şarj istasyonuna geri dönecek.

Özellikleri:

•Otonom hareket özelliği: . Ava 500 “otonom hareket” özelliğine sahip. Yani bir yerden bir yere gitmek için “sürülmesi” gerekmiyor. Bu nedenle kullanımını öğrenmek çok fazla zaman almıyor. iRobot’un mobil robotik platform çevresini algılar ve haritasını çıkarır. Böylece yoğun ve kalabalık iş ve üretim ortamlarında başka insanlara ve cisimlere çarpmadan güvenli bir şekilde hareket eder.

•Birlikte çalışabilirlik ve şirket seviyesinde güvenlik. Ava 500 Cisco TelePresence EX60 ünitesini ve  Cisco Aironet 1600 Serisi kablosuz erişim noktasını birlikte kullanır. Bu nedenle yüksek güvenlik seviyesine sahip ve herhangi bir standart tabanlı video işbirliği ortamında kullanılabilir.

Öncelikli Kullanım Alanları

Ava 500 işletme kullanımı için tasarlandı. Kullanım alanları:

•Uzak ekip iş birliği: şirket dışında çalışanların işbirliği çalışmalarına daha etkin olarak ve bizzat katılmalarını sağlar.

•Yönetim kadrosu: robot, yöneticilerin ofis ortamında daha fazla var olmasını ve etkin olmasını sağlar.

•Gezi ve denetleme:   üretim tesisleri, laboratuarlar, müşteri hizmetleri merkezi gibi alanlara mobil erişim sağlar.

•Uzaktan kurumsal eğitim/sunumlar:  robot uzaktan kurumsal eğitim ve sunumların daha enteraktif ve kişisel olmasını sağlar. Eğitimciler öğrencilerle bire bir tartışmalar yapabilir.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Teknolojide.net tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti