Samsung’a bir darbe daha!

Akıllı telefon devleri Apple ve Samsung arasında uzun süreden bu yana devam etmekte olan akıllı telefon patent savaşı Apple'ın lehinde ilerliyor.

MOBIL Hit: 1187 / Yorum: 0 / 12 Ağustos 2013 12:10
Samsung’a bir darbe daha!
-A +A

Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun (ITC) Koreli üreticiye ithalatla cezası getirmesinin ardından, Apple Samsung karşısında bir başka yasal zafer daha kazandı.

Apple, daha önce, Samsung'un Apple patenti olan özelliklerde ürünler satmasıyla ilgili olarak Uluslararası Ticaret Komisyonu’na başvurmuştu. ITC Samsung'u Apple'ın dikdörtgen ve köşeleri yuvarlak telefon dizaynının patentini çiğnemekte suçlu bulmadı; buna karşın çok daha kuvvetli bir patentini ihlal ettiği kararını verdi.

ITC kararına göre Samsung, Apple'ın akıllı telefonlar için belki de en önemli özelliklerinden biri olan dokunmatik ekran patentini ihlal etti.

Mahkeme sonucunda Kore merkezli elektronik üreticisi Samsung’un bazı ürünlerine yasak geldi. Buna göre Galaxy S ve Galaxy tab. ürünlerinin de içinde bulunduğu Samsung'un bazı eski modellerine ithalat yasağı koydu.

Samsung, satış yasağını önlemek için geçici çözümler üzerinde çalışacak. Buna karşın Başbakan Obama'nın bu karar hakkında 60 günlük süre içerisinde veto verip vermeyeceği merakla bekleniyor.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Teknolojide.net tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti