SAP, Türkiye’de inovasyon merkezi kuruyor!

SAP, Teknopark İstanbul’da 20 milyon avro değerinde yatırımıyla büyük bir bilim ve teknoloji merkezi kuracak. Bu yeni SAP Innovation Center, Türkiye’de ve bölge ülkelerde kamu sektörü, tüketici ürünleri, perakende ve imalat sektörü gibi kilit yerel endüstrilerdeki müşterilerine inovasyon desteği sağlayacak. SAP aynı zamanda Türkiye’de inovasyon merkezi kuran ilk global yazılım

YAZILIM Hit: 1510 / Yorum: 0 / 12 Ağustos 2013 13:53
SAP, Türkiye’de inovasyon merkezi kuruyor!
-A +A

SAP AG (NYSE:SAP),  bugün İstanbul’da yeni bir inovasyon merkezi kuracağını açıkladı. SAP Innovation Center Türkiye’nin bu yılın son aylarında Teknopark İstanbul’da açılması ve bir yıl içinde 300 çalışan, araştırmacı ve öğrenciye ev sahipliği yapması bekleniyor. SAP, bu yeni tesise 20 milyon avro yatırım yapmayı planlıyor. SAP yeni yatırımını bugün Çırağan Sarayı’nda düzenlenen ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,  BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer, SAP Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Vishal Sikka, SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ve SAP AG Kıdemli Başkan Yardımcısı ve SAP Innovation Center Türkiye Genel Müdürü Cafer Tosun’un katıldığı törende duyurdu.

SAP Innovation Center Türkiye, İstanbul’daki bilim ve teknoloji gruplarının merkezi olan Teknopark İstanbul’da kurulacak. Kapsamlı bir bilim ve teknoloji kompleksi olacak bu merkez, İstanbul’un Anadolu yakasında, Sabiha Gökçen havaalanına yakın bir noktada yer alıyor. Böylece SAP yerel müşterilerinin, ortaklarının ve start-up’ların ortak-inovasyon projelerini yürütmeleri için ideal bir konum sunuyor. SAP aynı zamanda Türkiye’de bir inovasyon merkezi kuran ilk global yazılım şirketi olarak ön plana çıkıyor.

SAP AG Yönetim Kurulu üyesi Vishal Sikka konuyu şöyle değerlendiriyor: “SAP dünyanın en dinamik kentlerinde ve gittiği her yerde inovasyon ve gelişmeye önderlik etme kararlığıyla ilerleyen bir kurumdur. Bugün burada dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birine yatırım yaparak, Türk iş dünyasının yerel ve global büyümesini destekleyeceğimize, yerel işgücünün eğitimine ve beceriler geliştirmesine katkıda bulunacağımıza ve dolayısıyla Türk vatandaşlarının yaşamlarında olumlu gelişmeler sağlayacağımıza inanıyoruz.”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise, “Türkiye’deki bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün büyüme oranı, ülkemizin genel ekonomik büyümesinin üzerinde seyretmektedir. Son yıllarda yaptığımız düzenlemeler ile inovasyon faaliyetlerinin ve Ar-Ge personeli istihdamının artırılması yönünde olumlu gelişmeler kaydedilmiştir. SAP’nin Türkiye’deki seçkin üniversitelerden, teknoloji ortaklarından ve inovatif müşterilerden oluşan yerel ekosistemindeki potansiyeli görerek, tüm bu paydaşların Türk ve dünya pazarları için araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütmelerine katkıda bulunması bizler için gurur ve mutluluk kaynağı olmuştur” dedi.

SAP, yaş ortalaması 30’un altındaki genç nüfusuyla dinamik bir toplumsal yapıya sahip olan Türkiye’deki yüksek öğrenim kurumlarıyla güçlü ilişkiler geliştirmiş bulunuyor. Halen SAP®  University Alliance programına kayıtlı on üç Türk üniversitesinde lisans ve lisanüstü eğitim alan öğrenciler SAP kurumsal yazılım müfredatını kullanıyor. Şirket ayrıca yakın zamanlarda İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye’de başlattığı SAP® Corporate Master programıyla öğrencilerin MBA derecelerini tamamlarken ayrıca danışmanlık yapmalarını da sağlayarak büyük bir fırsat oluşturuyor.

SAP Kıdemli başkan Yardımcısı ve SAP Innovation Center Türkiye Genel Müdürü Cafer Tosun “İstanbul kıtaları ve kültürleri birbiriyle birleştiren bir megakent olarak, bölgedeki ve dünyadaki pazarlarda inovatif BT çözümlerinin öncüsü olabileceği ideal bir konumda yer alıyor” diyerek sözlerine şöyle devam ediyor: “İçerisinde yer alan 40 üniversitesiyle İstanbul, çok sayıda yetenekli gençle dolu bir şehir. Ülkemizin en iyi ve en zeki insanlarıyla Türkiye’nin ekonomik büyümesini sürdürmek üzere çalışmalarımıza başlamayı ve bölgedeki beceri geliştirme faaliyetlerini artırmayı heyecanla bekliyoruz.”

Tosun’un Almanya’daki SAP İnovasyon Merkezi’nde ve Hasso Plattner Enstitüsü ile birlikte yürüttüğü çeşitli araştırma projelerindeki tecrübelerine güvenen SAP Innovation Center Türkiye, “design thinking” yaklaşımını kullanarak yoğun bir şekilde geliştirme faaliyetlerine odaklanıyor. Bu geliştirilen yöntem,  müşteri ihtiyaçlarını saptama ve karşılama noktasına ağırlık vererek, ileri tekniğe sahip ve ekonomik olarak uygulanabilir çözümler getiriyor. Merkez, genel global SAP ürün portföyüne katkıda bulunan projelerde inovasyon desteği sağlayacak ve Türkiye’de kamu sektörü, tüketici ürünleri, perakende ve imalat sektörü gibi kilit yerel endüstrilerdeki müşterilerine inovatif çözümler üretecek.

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan Türkiye, SAP için de en hızlı büyüyen pazarlardan biri. SAP Innovation Center’ın Türkiye’deki merkezi, dünya genelinde 15 lokasyonda yer alan SAP inovasyon ağının bir parçası olacak. Bu merkezlerin her biri  yoğun bir şekilde araştırma ve inovasyona odaklanıyor ve SAP ürün ve teknolojilerinin geliştirilmesine katkıda bulunuyor.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Teknolojide.net tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti