UTESAV’ ın “Teknoloji ve Değerler Kitabı” Yayınlandı

Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) tarafından, teknolojik gelişmelerin insan ve toplumlar üzerindeki etkileri ve yitirilen değerlere ilişkin “ Teknoloji ve Değerler” adlı kitap hazırlandı.

BİLİM/OTOMOBİL Hit: 9278 / Yorum: 0 / 28 Kasım 2017 15:30
UTESAV’ ın “Teknoloji ve Değerler Kitabı” Yayınlandı
-A +A

Hayatımızı kolaylaştırmak üzere gerçekleştirilen teknolojik yenilikler, tarihi süreç içerisinde gündelik hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Teknoloji yarışı, günümüzde diğer gelişmelerin önüne geçmeyi başarırken; her geçen gün fizikte, kimyada, elektronikte, sağlıkta ve ekonomi alanında birbiri ardına gelen yeniliklere şahit oluyoruz. İhtiyaçların kolaylıkla giderilmesi üzerine geliştirilen teknoloji, günümüzde adeta insanları “esir” almış durumda. Teknoloji çalışmaları, tüketim çılgınlığıyla birleşerek insanlığı önüne katıp sürüklerken çok az sayıda insan bu gelişmelerin sonuçları ile ilgili sorular soruyor. Ancak bu haykırışlar da “kısık sesler” olmaktan öteye geçemiyor.
 
Teknolojinin hayatımızı çok büyük ölçüde kolaylaştırdığı; aylarca, yıllarca sürebilecek işleri dakikalara ve saatlere indirgediği ve uzağı yakın kıldığı yadsınamaz bir gerçek… Bu noktada karşımıza şu sorular çıkıyor: Teknoloji hayatımızda ne kadar yer almalı? Her şeyi hızlı ve kolay yapma iddiasında bulunan teknoloji bizi ne kadar mutlu ediyor? Bunun bir sınırı var mı? Teknolojinin her alana müdahale yetkisi var mı? Olmalı mı? Teknolojik gelişmelere ahlaki olarak bir sınır koymamız gerekli mi? Teknolojik olarak üretilen her şey gerçekten faydalı mıdır?
Tüm bu soruların cevapları, UTESAV tarafından hazırlanan “Teknoloji ve Değerler” kitabında aranıyor. Prof.Dr. Alparslan Açıkgenç’in editörlüğünde, Türkiye ve dünyanın önde gelen akademisyen ve düşünürlerinin makalelerinden derlenerek hazırlanan eser, bir yandan teknoloji ile birlikte yozlaşmaya uğrayan değerlerimize ışık tutarken bir yandan da olması gereken “ahlaki kıstaslarla” ilgili yol haritası çiziyor. 8 ayrı konu başlığından oluşan kitap, teknolojinin getirdiği ‘kaos’ ortamına, mütevazı çözümler sunuyor.
 
Bilgi ve LCV için
UTESAV
Hasib ARKAVİ (UTESAV Müdürü), 0212 395 34 90 / 0534 074 78 70
Mail: hasib.arkavi@utesav.org.tr,
MÜSİAD
Muhammet Efe Işık: (531) 632 29 40 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Teknolojide.net tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti