Android 7.1 içerisinde panik butonu yer alıyor! Panik butonu ne işe yarar?

android-7-1-icerisinde-panik-butonu-yer-aliyor-panik-butonu-ne-ise-yarar-.jpg

Android’in dünyanın en fazla kullanılan mobil işletim sistemi olduğunu herkes bilir. Fakat bu durum, Android’in kusursuz bir yazılım olduğu anlamına gelmiyor. İnsan elinden çıkan her ürün gibi Android’de birçok sorun yaşanabiliyor. Özellikle son yıllarda Google’ın işletim sisteminin güvenliği tartışma konusu haline gelmiş durumda.

Zararlı yazılımların Android’e kolayca bulaşması ve yayılabilmesi kullanıcıları endişelendiriyor. Android 7.1 içerisine gizlenmiş panik butonu ise zararlı yazılımların önlenmesine yardımcı oluyor.

Kötü niyetli yazılıma sahip olan uygulama açıldığında genelde bu uygulamadan çıkış yapılmasına izin verilmiyor. Kullanıcı ne kadar çok geri tuşuna basarsa bassın uygulama hep açık kalıyor ve dolayısıyla söz konusu uygulamayı telefondan kaldırmak mümkün olmuyor. Android 7.1’de yer alan panik butonu sayesinde uygulamadan çıkış yapılabiliyor.

Android 7.1 içinde yer alan panik butonu nasıl işliyor?

Bunun olabilmesi için kullanıcının belirli bir zaman içerisinde geri tuşuna 4 veya daha fazla kez basması gerekiyor. Bu işlem gerçekleştirildiğinde Android, kullanıcının uygulamadan çıkamadığını anlıyor ve otomatik olarak kullanıcıyı ana menüye yönlendiriyor. Buradan ilgili uygulama kaldırılıyor ve böylece zararlı yazılımdan kurtulunmuş oluyor.

Android 7.1 ve üzeri versiyonların kodlarında bulunan bu özellik ilginç bir şekilde şu anda hiçbir telefonda kullanılamıyor. Özelliğin aktif edilmesi için telefon üreticilerinin izni gerekiyor. Google’ın gelecek Google Pixel 2 cihazında söz konusu özelliğin kullanılabileceği düşünülüyor.

scroll to top