AMD, Yeni İşlemcisi Ryzen’ı Tanıttı

amd-yeni-islemcisi-ryzen-i-tanitti.jpg

Ünlü oyun editörü ve sunucu Geoff Keihley’in açılış konuşmasıyla başlayan sunumu AMD CEO’su Dr. Lisa Su devraldı ve Zen tabanlı işlemciler ve Zen ismiyle alakalı önemli detaylar verdi. Denge anlamına gelen “Zen” ismine mühendislerin karar verdiğini söyleyen Su,  düşük güç tüketimi ile yüksek performans elde etmek istediklerini sözlerine ekledi.

Intel ile yarıştı ve kazandı

 

Alışılan lansmanlardan farklı olarak uygulamalı ve butik bir çizgisi olan lansmanda, yeni işlemcilerin performansına dair uygulamalar da yapıldı. Video dönüştürme işleminin uygulamasını yaparak Ryzenişlemcilerin güçünü gösteren AMD, Intel’in 6900K işlemcilerinin arasındaki farkı da belirtmekten çekinmedi.

 

Gelelim teknik detaylara; 8 çekirdek 16 thread ile 3.4 Ghz hızlarına ulaşan yeni işlemci  20 MB L2-L3 cache bellek ile birlikte geliyor. 14nm mimari prensibinde üretilen işlemcilerin 95W güç tükemine sahip olduğunu da belirtmekte fayda var. Tüm bu özelliklerle AMD’nin yeni işlemcileri oyuncuları, içerik üretenleri ve diğer yüksek işlem güçü gerektiren işlerle uğraşanları mutlu edecek gibi görünüyor.

scroll to top