Bilet Dükkanı Akıllı Seyahatin Kapılarını Aralıyor

Bilet_Dukkani_CEO-Ercan-Uzman11-600x375-1.jpg

Seyahat dünyasındaki değişim sonrası öne çıkan akıllı seyahat teknolojilerine yatırım yapan firmalardan birisi de Bilet Dükkanı oldu. 30 yıllık köklü geçmişiyle turizm sektöründe adından söz ettiren Bilet Dükkanı, 2023 yılında başlattığı son tüketici odaklı hizmet anlayışıyla milyonlarca yolcuya ulaşıyor. Biletdukkani.com seyahat portalı üzerinde uçak, otobüs bileti, otel rezervasyonu, transfer ve araç kiralama gibi geniş bir hizmet yelpazesini son kullanıcılar için bir arada sunan şirket, hızlı, kolay ve avantajlı alışveriş deneyimiyle akıllı seyahat planları sağlıyor. 2023 yılında uluslararası alanda 23 ülkeye hizmet sunarak global bir aktör olan Bilet Dükkanı, 2024 hedeflerini ise daha fazla ülkeye ulaşırken, seyahat deneyimini de bir adım öteye taşımak olarak açıklıyor. Teknolojiye olan yatırımlarımızla müşteri memnuniyetini ön planda tutan anlayışımızla ve metaverse projelerimizle Bilet Dükkanı olarak müşterilerimize yeni kapılar açmayı planlıyoruz diyen Bilet Dükkanı CEO’su Ercan Uzman, seyahat tutkusunu bir adım öteye taşımak, daha konforlu ve avantajlı bir dünya sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi…

Bilet Dükkanı’ndan ve sunduğunuz hizmetlerden bize kısaca bahsedebilir misiniz?

Bilet Dükkanı, turizm sektöründe 30 yıllık köklü bir geçmişe sahip bir ailenin ürünü. Turizm endüstrisinde yazılım teknolojileri geliştiren bir firma olarak kurulmuş olup, 2023’te aldığımız önemli bir kararla, son tüketicilere de hizmet vermeye başladık. “Akıllı Seyahat” mottosuyla yola çıktık ve biletdukkani.com seyahat portalını açtık.

Müşterilerimize, uçak, otobüs bileti, otel rezervasyonu, transfer ve araç kiralama gibi geniş bir yelpazedeki hizmetleri tek bir çatı altında sunuyoruz. Hızlı ve kolay satın alma odaklı olan platformumuzda, avantajlı ve zengin seçenekler sunarak kullanıcıların seyahat deneyimini iyileştirmeyi hedefliyoruz. Akıllı seyahat mottomuzla kullanıcılara yenilikçi bir seyahat yaklaşımı deneyimi sunuyoruz. Birbirinden çeşitli ve herkesin kendine uygun bir seçenek bulabileceği cazip indirimler ve özel kampanyalarla sunduğumuz avantajlı fiyatlar, seyahat deneyimlerini herkes için daha keyifli hale getiriyor.

Bilet Dükkanı için akıllı seyahat kavramı, tüm bilet hizmetlerinin bir arada bulunduğu, avantajlı fiyatları ve konforu merkezine alan bütüncül bir deneyimden oluşuyor.

Ayrıca, 2020 yılından bu yana 3000’den fazla seyahat acentesi için kapsamlı teknolojik altyapı sağlayarak iş süreçlerini yönetmelerine yardımcı olmaktayız. Teknolojiye yapılan yatırımlarımız sayesinde dünya genelindeki birçok havayolu şirketinin binlerce uçuş seçeneğini, otobüs, otel rezervasyonları, transfer ve araç kiralama hizmetlerini hızlı ve avantajlı fiyatlarla kullanıcılarımıza sunuyoruz.  Şu an toplamda 23 ülkeye hizmet sunuyoruz. Tüm süreçlerde sistemin güvenliğinden ödün vermeden acentelere anahtar teslim çözümler sağlıyoruz. Sistemi kullanan acenteler kendi alt şubelerini herhangi bir maliyete katlanmadan açarak hızla büyüyebiliyor. Finansal ve kurumsal yönetim modülleriyle de rakamların içinde boğulmadan hız, kolaylık ve esneklik kabiliyetleri en yüksek düzeyde sistemi kullanabiliyor.

Müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir anlayışla, 7/24 ücretsiz hizmet veren çağrı merkezimizle kullanıcılarımızın karşılaşabileceği herhangi bir sorunu hızlı ve etkili bir şekilde çözmeye özen gösteriyoruz. 190 ülkede yüzlerce çözüm ortağımız ile iş birliği yaparak kullanıcılara konforlu bir seyahat deneyimi sağlıyoruz. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) üyesiyiz hem yurtiçinde hem yurtdışında 7 farklı ofisimiz bulunuyor.

Bilet Dükkanı CEO’su – Ercan Uzman

2023 yılı Bilet Dükkanı için nasıl geçti, 2024 yılı için hedefleriniz neler ve bu hedeflere ulaşmak için hangi stratejileri belirliyorsunuz?

2023 yılı Bilet Dükkanı için oldukça başarılı geçti. Bu yıl dünya genelinde 23 ülkeye hizmet sunmaya başladık. 2024’ün sonuna kadar 45 ülkede olmayı planlıyoruz. 2024 yılında yüzde 60 yurtiçi, yüzde 40 ise yurtdışı bilet satışı hedefliyoruz.

Sadece bir yıl içinde, 93 farklı ülkeye sunduğumuz hizmetle, küresel seyahat tutkusunu destekledik. 51 farklı ülkede, dünya vatandaşlarını ağırlayarak kültürlerarası bir köprü oluşturmanın gururunu yaşadık. Müşteri memnuniyeti odaklı destek ekibimiz, 2023 boyunca dönüş sürelerini sadece 5 dakikanın altında tutarak, üyelerimizin seyahat deneyimlerini daha da özel kılmak için çalıştı.

Özellikle Almanya ve Amerika’da faal olan ofislerimizle birlikte IATA onayımızı tamamladık ve Almanya’daki IATA’mızı dağıtım kanalı entegrasyonu ile faaliyete geçirdik. Bu, küresel ölçekte genişleyen varlığımızın önemli bir adımı olarak kayda değer bir başarı oldu.

2024 yılına yönelik hedeflerimiz arasında, Orta Doğu pazarına odaklanmak ve bölgesel konumumuzu güçlendirmek var. İş birliği yaptığımız ve planladığımız ülkelerin pazar gereksinimlerine uygun ‘akıllı seyahat’ satış platformunu 2024 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz. Ayrıca, Orta Doğu pazarındaki özel ihtiyaçlara uygun çözümler geliştirmek ve yerel işbirlikleri kurmak için stratejik ortaklıklar geliştirmek istiyoruz. Müşteri memnuniyetini artırmak ve genişleyen pazarlarda etkili bir şekilde rekabet etmek için satış ve pazarlama stratejilerimizi güçlendireceğiz. Böylece, 2024 yılında hem global varlığımızı artırmayı hem de müşterilere daha iyi bir seyahat deneyimi sunmayı hedefliyoruz.

Teknolojiye yatırım yapan bir marka olarak öne çıkıyorsunuz. Müşteri deneyimini geliştirirken teknolojik gelişmeleri nasıl kullanıyorsunuz?

Bilet Dükkanı olarak kuruluşumuzdan itibaren teknolojiye yatırım yapıyoruz. Yalnızca seyahatle ilgilenen 50’den fazla yazılımcımız var. Burada temel amacımız; hem stratejik ortaklarımız hem de son tüketiciler için müşteri deneyimini geliştirmek.

Acenteler ve bireylerle buluşturduğumuz geniş hizmet yelpazesi aracılığıyla dünya genelinde birçok havayolu şirketinin binlerce uçuş seçeneğini, otobüs, otel, transfer ve araç kiralama hizmetini sunuyoruz. Bu hizmetlerimizi sürekli iyileştirmek ve güçlendirmek amacıyla uzman yazılım ekibimizle birlikte günlük olarak sistemlerimizi yeniliyoruz ve güncel teknolojilere entegre ediyoruz.

Turizm sektöründeki gelişmeleri önceden belirlemek ve rekabet avantajı elde etmek için veri temelli çalışmalar ve big data analizleri üzerinde durarak, yeni stratejiler ve pazarlama modelleri geliştiriyoruz. Bu sayede müşteri deneyimini sürekli olarak zenginleştirmeyi ve geliştirmeyi hedefliyoruz.

Rekabet avantajını artırmak için hangi stratejileri uyguluyorsunuz?

Son kullanıcıya ulaşan ve seyahat severlerin ilk tercihi olmayı arzu eden bir firma olarak bahsettiğimiz veri temelli çalışmalarımızın, bilgi birikimimizin, teknolojik yatırımlarımızın ve değerli insan kaynağımızın bizim en büyük avantajımız olduğunu içtenlikle söyleyebiliriz.

Bilet Dükkanı olarak hizmet verdiğimiz sistemsel altyapı geliştirmeleri sayesinde acentelerimize havayolları ve diğer tedarikçilerin izin verdikleri ölçüde otomatik işlem sağlayabilme imkanını sunuyoruz. Ayrıca raporlama, kurumsal firma yönetimi, içerisinde bulunan muhasebe ve finans sistemleri sayesinde benzerlerinden ayrışıyor. Turizm sektöründe yenilikçi ve teknoloji dostu bir sistem kullanarak, acentelerin daha kolay işlem yapabilmesi için hızlı bir satış ekranı imkanı sağlıyoruz. En çok ihtiyaç duyulan müşteri takibi ve talepleri de en üst düzeyde karşılanıyor. Bilet Dükkanı olarak sağladığımız avantajlarla acenteler pazarda kazançlı, çok daha rekabetçi, modern ve yenilikçi bir yapıya kavuşuyor.

En önemli stratejik odağımız ise yeni teknolojileri hızla sistemlerimize entegre etmek ve müşterilerimize bu alanlarda avantajlar sunarak rekabetten ayrışmak. Bu konuda en önemli atılımlarımızdan biri de metaverse konusundaki yatırımlarımız. Müşterilerimizin sanal dünyada yaptığı aktivitelerden kazandığı puanları gerçek dünyada harcayabildiği, farklı avantajlar elde edebildiği bir yapıyı sunmaya hazırlanıyoruz.

Yapay zeka 2024 ve sonrasında giderek artan şekilde gündemimizde yer alıyor. Bu konuda yatırımlarınız var mı? Turizm sektörüne etkileri nasıl olacak?

Yapay zekanın tüm sektörlerde olduğu gibi turizm sektöründe de çeşitli alanlarda önemli etkiler yarattığını görüyoruz. Müşteri deneyimini kişiselleştirmek ve iyileştirmek amacıyla kullanılabilecek bir potansiyel barındırıyor. Müşteri tercihleri ve davranışları üzerinden analizler yaparak, öneri sistemleri aracılığıyla kişiye özel seyahat önerileri sunabiliyor. Ayrıca, chatbotlar ve sanal asistanlar, müşteri hizmetlerini daha etkin ve hızlı hale getirerek, seyahat planlaması, rezervasyonlar ve bilgi alışverişi süreçlerini kolaylaştıracak. Yapay zeka aynı zamanda, operasyonel verimliliği artırmak, talep tahminleri yapmak ve fiyatlandırma stratejilerini optimize etmek gibi iş süreçlerinde de etkili olacak. Bu sayede turizm şirketleri, daha akıllı ve rekabetçi bir şekilde faaliyet gösterebilecek.

Orta vadede hayata geçirmeyi planladığınız yenilikler neler? Yeni teknolojiler görecek miyiz?

Dünyada şu an teknolojik bir devrimin içindeyiz, bu devrimin adı Web 3.0. Biz bu teknolojiye yön verenlerden olmak istediğimiz için, erken bir evrede grup şirketlerimiz içinde yer alan dünyanın öncü platformlarından birisi olan GoArt Metaverse’te Bilet Dükkanı olarak yerimizi aldık. 2024 yılı içinde açılışını yapmayı hedeflediğimiz portalımız ile turizm sektöründe bir ilki gerçekleştireceğiz. Metaverse dünyasındaki inovatif yaklaşımlarımızla kullanıcılarımıza oyunlaştırma senaryoları sunarak, puan kazanmalarını sağlayacak ve gerçek dünyada avantajlı hizmetlerden faydalanmalarını mümkün kılacağız. Ayrıca, yeni dönemde NFT entegrasyonlarıyla Web 3.0 bağlamında sadakat programımızın ilk adımlarını atmayı planlıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top